28 augusti är releasedatumet för Jesper Lundbys fjärde diktsamling Här där jordklotet börjar.

Brevbomber från livet.

Skogsbränder äter upp Sverige, arbete äter upp människorna. Åskan kommer, ska sopa slätten. Djävulen ler med ditt ansikte.

Om du är dålig på livet, kan jag förlåta dig.

Dagen sluter sina ögon, och natten öppnar sina. Från andra sidan motorvägen tittar den på staden. Gudarna leker i en vattenpöl.

Och det är här, just här, där jordklotet börjar.

.

Så hade en baksida kunnat se ut. Men istället för en traditionell bok av pärmar och papper kommer Jesper att ge ut en dikt om dagen i 110 dagar.

Du skriver upp dig >>>här<<<, så landar 1 dikt om dagen i din inkorg. Dagens dikt laddas även upp här på hemsidan, så boken går att följa och läsa ikapp här, om du skulle missa början. Och som le grand finale avslutar han 1DiktOmDagen-projektet med att lägga upp boken som pdf – som ni själva kan ladda ned och skriva ut om ni måste ha allt på papper.

Allt är 100% GRATIS. En kort paus från köpandet och säljandet av varor, tjänster och känslor. Som gamle Robert Graves sa finns ändå inga pengar i poesin – men å andra sidan heller ingen poesi i pengar. För Jesper har alltid texterna varit det viktiga, och vad som kan uppstå i deras möte med en läsare.

Så låt oss hoppa några mellansteg, och skära av några mellanhänder, och se vad som händer.

Bokomslag: Ekat Mavrokostidou